Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2009

Εννέα κάτω από το μηδέν…

Εάν αγαπάς τα Blues τότε σίγουρα δε σε ξενίζει αυτή η φράση. Nine below zero λοιπόν. Μπάντα που δημιουργήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1977 από τους Dennis Greaves, Peter Clark, Kenny Bradley και Mark Feltham. Έχουν πάρει το όνομα τους από το ομώνυμο τραγούδι του μύθου Sonny Boy Williamson. Το 1990 στη μπάντα ενσωματώνονται οι Gerry McAvoy και Brendan O'Neill οι έως τότε μπασίστας και ντράμερ του Rory Gallagher. Οι Nine Below Zero είναι μία από τις κορυφαίες εν ενεργεία ευρωπαϊκές Blues μπάντες. Τρία τραγούδια θα ακούσουμε για σήμερα. Τα δύο πρώτα είναι δύο εκπληκτικές διασκευές και το τρίτο αποτελεί δική τους σύνθεση.
Εν αρχή ένα εκπληκτικό τραγούδι των Canned Heat που θεωρήθηκε ο ύμνος των Hippies στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη της δεκαετίας του 60. Τίτλος τραγουδιού On The Road Again. Καλοτάξιδοι λοιπόν…Για τη συνέχεια ένα τραγούδι του Jimmy Rogers με τίτλο walking by my self.Και τέλος το τραγούδι με τίτλο Down By The River.

4 σχόλια:

Vasilis είπε...

Πραγματικοί δυναμίτες!!!!!

chmarni είπε...

Είχα τη τύχη να τους δω εδώ στην Αθήνα στο Θέατρο βράχων κατά το Blues Festival το 2002. Λίγο μετά είδα και τον Alvin Lee. Την επόμενη μέρα στο Festival έπαιξε ο Buddy Guy. Αυτό που θυμάμαι ακόμη από τους Nine Below Zero είναι ότι είχα πάθει πλάκα από το sound check καθώς περίμενα για να μπω στο θέατρο !!!

giati_baba? είπε...

Καλώς μας (ξανα)ήρθες!!!

chmarni είπε...

@Giati_baba ? Καλώς σας (ξανα)βρήκα