Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2008

Reach out and touch faith

Οι δύσκολες μέρες δε θα ΄ρθουν, είναι ήδη εδώ. Οι άγριοι καιροί δεν αναμένονται, υφίστανται εδώ και καιρό. Όχι προς εκπλήρωση κάποιας ιερής προφητείας, αλλά προς ικανοποίηση του αδηφάγου εγώ σου. Δεν καταλαβαίνεις, γιατί ποτέ δεν σε ενδιέφερε να καταλάβεις. Σκότωσες το φως για τριάντα αργύρια και τώρα αναρωτιέσαι γιατί οι μέρες σου ξημερώνουν σκοτεινές.
Δεν ήξερες πως είναι, μα τώρα μαθαίνεις. Μαθαίνεις πως είναι να κυνηγάς το μάταιο, το άπιαστο. Αυτό που είναι τόσο μακρινό, τόσο απλησίαστο αλλά και τόσο άχρηστο ταυτόχρονα. Το κυνηγάς όμως.
Έκανες το μέσο αυτοσκοπό, με αποτέλεσμα να αδυνατείς να το αποκτήσεις. Ότι θέλεις είναι δυσεύρετο, μα ακόμα και αν κατάφερνες να το αποκτήσεις θα διαπίστωνες ότι δε σου φτάνει και θα ζητούσες κι άλλο, κι άλλο. Η ματαιότητα σου δεν ικανοποιείται ποτέ. Όσο θα την ταΐζεις με τη πίκρα των άλλων, τόσο αυτή θα ζητάει κι άλλη πίκρα.
Και έρχονται κι άλλα. Τυφώνες και αέρηδες θα περάσουν από πάνω σου. Και εσύ θα τρέχεις να τους αποφύγεις γιατί μόνο αυτό έμαθες να κάνεις. Μα αυτοί θα τρέχουν πιο γρήγορα από σένα και θα σε ξετρυπώνουν όπου και αν κρύβεσαι. Και ούτε μια στιγμή δε θα σκεφτείς να σταθείς όρθιος απέναντι τους. Κόντρα στον αέρα, κόντρα στο κύμα. Δε θα τολμήσεις να πατήσεις με όλη σου τη δύναμη στη γη και να προσπαθήσεις ένα βήμα αντίθετα στη πορεία του αέρα. Ούτε πίσω δε θα κοιτάξεις, να δεις τι απέγινε.
Η ματαιότητα σου σε κάνει να χάνεις την υπόσταση σου. Η πορεία σου στη φορά του ρεύματος σε απομακρύνει από τη λύτρωση.
Και μη πεις πως δεν σου το πα. Και επειδή scripta manet, σου το γράφω κιόλας.
Εν Αθήναι 14 Αυγούστου 2008.Update Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

2 σχόλια:

elf είπε...

Άκου κι αυτό, το έχω λιώσει δυο βδομάδες τώρα που το ανακάλυψα.
Το αντέχεις, i'm sure.

http://www.youtube.com/watch?v=lpeBWdvRT8g

chmarni είπε...

I hurt myself today
To see if I still feel
I focus on the pain
The only thing that's real
The needle tears a hole
The old familiar sting
Try to kill it all away
But I remember everything

Elf σήμερα ανακάλυψα την όμορφη μουσική πλευρά σου και μάλιστα 2 φορές. Ήθελα δε να σου γράψω στο δικό σου Blog, πως είμαι πολύ χαρούμενος που ο Tom Waits αρέσει στο γιο σου και πως σε αυτόν διακρίνω πλέον έναν εκκολαπτόμενο Bluesman.